Amberblokjes


Wat zijn amberblokjes?

Amberblokjes zijn compacte blokjes gemaakt van onder andere etherische olie, wax en natuurlijke geurcomponenten. Oorspronkelijk werden amberblokjes voornamelijk gebruikt als parfumblokjes in islamitische landen, zoals Marokko, omdat ze geen alcohol bevatten. Tegenwoordig zijn amberblokjes echter populair als alternatieve vorm van huisparfum, waarmee je jouw interieur op een subtiele en aangename manier kan verfrissen. Ze staan bekend om hun intense en langdurige geur, die een warme en exotische sfeer creëert in elke ruimte. 

Hoe gebruik je een amberblokje?

Er zijn verschillende manieren om optimaal te genieten van de geur van amberblokjes: 

  • Geurbrander of waxmeltbrander: plaats het amberblokje op een geurbrander of waxmeltbrander. Steek een theelichtje aan en laat de vlam het amberblokje verwarmen. Hierdoor smelt het blokje geleidelijk en komt de geur subtiel vrij. Het amberblokje smelt niet volledig weg, waardoor je het meerdere keren kunt gebruiken totdat de geur is vervaagd.
  • Geurzakje: Stop het amberblokje in een geurzakje en plaats het op verschillende plekken in je huis, zoals kasten, lades of zelfs in de auto. Het geurzakje fungeert als een natuurlijke diffuser, waarbij de geur van het amberblokje geleidelijk vrijkomt en de omgeving vult met een aangename geur. Geniet van de subtiele geurverspreiding die het geurzakje biedt.
  • Schaaltje: Plaats het amberblokje op een decoratief schaaltje in huis. Na verloop van tijd neemt de intensiteit van de geur af. Wanneer je merkt dat het blokje niet meer voldoende geur afgeeft, kun je het buitenste laagje afschrapen. Het schraapsel kun je vervolgens gebruiken in een geurbrander of toevoegen aan je stofzuigerzak. Zo verleng je de levensduur van je amberblokje en blijf je genieten van de heerlijke geur.